Dogodki

GOSPODOV VNEBOHOD IN FATIMSKI DAN

 

15h molitev za duhovnike  

16h sv. maša na čast Marijinemu Brezmadežnemu Srcu za duhovnike       

17h molitvena ura za svetost življenja

18h sv. maša za nerojene in svetost življenja (g. Miro Šlibar)

Letos se praznik Gospodovega vnebohoda pokriva s praznikom Fatimske Matere Božje, spominom na prvo srečanje fatimskih pastirčkov z “Gospo iz nebes”. Na Kureščku nas je Marija, Kraljica miru posebej povabila:
13. maj je na poseben način moj dan. Bodite na ta dan vsaj eno uro z menoj, skupaj molimo za svetost in zvestobo duhovnikov in vseh, ki so se zaobljubili.” Kurešček, 8. maja 1993 
Ta dan, v četrtek, 13. maja, bo na Kureščku molitev (15h) in sveta maša (16h) prav za ta namen: na čast Marijinemu Brezmadežnemu Srcu za svetost in zvestobo duhovnikov.
Ob Gospodovem vnebohodu so bili navzoči apostoli. “Ko so bili zbrani, so ga vprašali: »Gospod, ali boš v tem času obnovil izraelsko kraljestvo?« Rekel jim je: »Ni vaša stvar, da bi vedeli za čase in trenutke, ki jih je Oče določil v svoji oblasti. Toda prejeli boste moč, ko bo Sveti Duh prišel nad vas, in boste moje priče v Jeruzalemu in po vsej Judeji in Samariji ter do skrajnih mej sveta.« Po teh besedah se je vzdignil pred njihovimi očmi in oblak ga je zastrl njihovim pogledom.” Apd 1,6-9
Na praznik Gospodovega vnebohoda bomo prosili Jezusa, da bi dal našim apostolom - škofom, duhovnikom in diakonom te moči Svetega Duha, da bi bili Njegove priče do skrajnih mej sveta, vsak tam, kjer je poklican.
In prav na ta dan, ko praznuje Fatimska Mati Božja, ki je po fatimskih pastirčkih povabila k češčenju njenega Brezmadežnega Srca, bomo vse duhovnike izročili v njeno Brezmadežno Srce. Kolikokrat je tudi na Kureščku z vso nežnostjo vabila duhovnike, naj se zatekajo v njeno Srce!
“Ljubljeni sinovi duhovniki! Sprejmite moje povabilo k spreobrnitvi. Dopustite, da vas moje Srce preobrazi po načrtu Srca mojega Sina.
Molite drug za drugega, posebno še za tiste sobrate, ki so v nevarni preizkušnji. Niste sami, z vami je moje brezmadežno Srce. Odprto je, vstopite! V vaših srcih se bo širilo Jezusovo kraljestvo in njegov mir bo odseval na vse ljudi.” Kurešček, 4. avgusta 1990
Kjerkoli že boste ta dan, vabljeni, da se združimo v molitvi za duhovnike in vse, ki so se zaobljubili!
 
 
Dragi bratje in sestre!
Marija nas je K MOLITVI ZA SPRAVO NA KUREŠČKU prvič povabila l. 1990, na poseben način leta 1991 ter v letih kasneje in verjamemo, da nas tudi letos srčno vabi k spravnim srečanjem:“Moj Sin in jaz želiva, da vsem ljudem oznanjate spravo. Vsa meni posvečena svetišča naj postanejo žarišča sprave in ljubezni.” Kurešček, 5.5.1990
Zato vas vabimo, da se v letošnjem maju združimo z Marijo v molitvah za spravo, 1. maja in vse sobote v maju, vsakokrat začenši z molitveno uro ob 9h in sveto mašo ob 10h po namenih:
1. maja   SPRAVA V NAŠEM NARODU
8. maja   SPRAVA Z BOGOM
15. maja SPRAVA Z BLIŽNJIM
22. maja SPRAVA S SAMIM SEBOJ
29. maja SPRAVA Z OKOLJEM (NARAVO)
Vaše molitve za spravo ne bodo ostale brez Sinovega in mojega odziva. Z veliko skrbjo se pripravljajte na mesec sprave.” (Kurešček, 6. oktobra 1990)
Vabljeni!