URNIK VEROUKA 2023/24

Objavil

, dne

26.08.2023

Z veroukom bomo začeli po nedelji, 10. septembra, ko bomo pri mašah ob 9.30 na Golem in ob 10h na Igu blagoslovili šolske torbe in prosili za blagoslov novega veroučnega leta. Na Igu bo letos poleg sestre Majde Merzel nova katehistinja sestra Mira Peče. Veseli smo se sester salezijank (FMA), ki prihajajo k nam z Rakovnika.

Verouk na Pijavi Gorici bo letos potekal ob torkih in četrtkih.

7. in 8. razred začenja letos dvoletno pripravo na birmo. Njihov katehet bo gospod kaplan, ki jim bo letos pripravil posebne kateheze. Te bodo z nalogami vsak teden objavljene na naši spletni strani. Vpis birmancev na Igu bo že v torek, 5. septembra, ob urah, kot bo teden dni kasneje prva ura verouka. Prosimo, da skupaj z birmancem pridete k vpisu tudi starši.

1. razred verouka na Igu bo tudi letos vse leto potekal skupaj s starši. Hvala staršem za pripravljenost, da ste pri verouku z otrokom. Zavedamo se, da so otroci zelo nebogljeni in potrebujejo veliko podpore. Zato bo verouk lepo potekal skupaj s starši.

Katehetski urad nam je sporočil, da so za 4. in 5. razred pripravili nove delovne zvezke, ki so hkrati tudi učbeniki. Te nove za 5. razred bodo uporabil tudi veroučenci 6. razreda.

PRISPEVKI ZA UČBENIKE IN DELAVNE ZVEZKE
Prispevek za ogrevanje in katehete ostaja tudi letos 30€ na družino.
Liturgični zvezki imajo v letošnjem letu za vsako nedeljo posebno QR kodo, ki vas bo usmerila na kratko nekaj minutno katehezo ob evangeliju za tisto nedeljo. Naj bo prijetna spodbuda za vašo družino.

 

Natisnite PRIJAVNICO za verouk  - tukaj